LīgoLīgo receptes

Sīpolu gredzeni alus mīklā

Sastāvdaļas:

  • Sīpoli – 5 gab.;
  • Eļļa – 1/2 pudeles;
  • Olas – 2 gab.;
  • Milti – 1 glāze;
  • Sāls – pēc savām vēlmēm un garšas;
  • Alus – 1/2 glāzes.

Pagatavošana:

  1. Sīpolus sagriež ripās, biezumu izvēloties pēc savas gaumes, tomēr biezumam nevajadzētu būt plānākam par 1 cm. Sīpolu ripiņas atdala atsevišķos sīpolu gredzenos. Ja nav vēlmes pielietot svaigus sīpolus, tad iespējams to gredzenus pirms cepšanas uz pusstundu iemarinēt marinādē, kurā attiecībā 1:2 sajaukts galda etiķis un ūdens;
  2. No olām, miltiem, sāls un alus sajauc pabiezu mīklu (pēc konsistences līdzīgu kā plāno pankūku mīklu). Jāpiemin, ka alus jāpievieno tik daudz, lai saglabātu nepieciešamo mīklas konsistenci, tāpēc receptē minētais alus daudzums ir tikai orientējošs;
  3. Katlā ielej eļļu (3 līdz 5 cm augstumā) un, sildot uz vidēji augstas uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai;
  4. Sīpolu ripas pa vienai mērcē mīklā un liek uzkarsētajā eļļā cepties, līdz mīkla apcepas zeltaini brūna. Lai process noritētu ātrāk, sajaukto mīklu iespējams vienmērīgi iemaisīt sagrieztajās sīpolu ripās un tad pa vienai likt eļļā cepties. Vienlaicīgi ieteicams cept nedaudz sīpolu ripas, lai tās neapdegtu;
  5. Kad sīpolu gredzeni izcepušies, tos ar caurumu karoti izņem no eļļas un liek caurdurī vai uz virtuves papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa;
  6. Kad liekā eļļa notecējusi, sīpolu gredzenus apkaisa ar garšvielām pēc saviem ieskatiem un garšas, piemēram, melnajiem vai čillī pipariem, vai kādām citām, specifiskām garšvielām;
  7. Ja ir vēlme, sīpolu gredzenus var pasniegt ar kādu mērcīti, kurā tos mērcēt.

sipolu gredzeni

Līdzīgi raksti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker