
Sastāvdaļas:
- Citrons – ½ gab.;
- Apelsīns – ½ gab.;
- Sarkanvīns – 1 pudele;
- Konjaks – 50 ml;
- Cukurs – 2 ēdamkarotes;
- Rīvēts muskatrieksts – krietna šķipsna;
- Kanēļa standziņas – 4 gab.;
- Krustnagliņas – 4 gab.;
Pagatavošana:
- Katliņā ielej sarkanvīnu un pievieno tam konjaku, cukuru, rīvētu muskatriekstu un krustnagliņas;
- Katliņu liek uz lielas uguns un lēni karsē;
- Kamēr vīns ar garšvielām karsējas, sagriež citronu un apelsīnu, un liek katliņā pie vīna un garšvielām;
- Visu karsē, bet neļauj uzvārīties, citādi vīns zaudē savu unikālo garšu un smaržu;
- Kad gaisā sajūtama patīkama karstvīna smarža, nogriež uguni un atstāj vīnu ar garšvielām vēl nedaudz savilkties;
- Karstvīnu pasniedz ar kanēļa standziņu;
- Ja karstvīna garša šķiet par intensīvu, to iespējams atšķaidīt ar tēju vai ūdeni.
Lai jūsu mājokļus piepilda burvīgi vilinošā karstvīna smarža!