TradicionālieZiemassvētkiZiemassvētku receptes

Štovēti kāposti

Sastāvdaļas:

  • Skābēti kāposti – 1 kg;
  • Sviests – 200 g;
  • Cukurs – 70 g;
  • Ķimenes – 1,5 ēdamkarotes;
  • Sīpoli – 2 gab.;
  • Ķiploks – 3 daiviņas;
  • Sāls – 1-1,5 tējkarotes;
  • Malti melnie pipari – ½ tējkarotes;

Pagatavošana:

  • Skābētos kāpostus liek katlā, pārlej ar vārošu ūdeni un vāra, līdz tie kļūst mīksti;
  • Kad skābētie kāposti ir gatavi, tiem nospiež lieko šķidrumu;
  • Uz pannas karamelizē cukuru – uz sausas pannas uzber cukuru, pievieno tam pāris pilienus ūdens un, kratot pannu, vēro, kā tas lēnām karamelizējas;
  • Kad cukurs ir karamelizējies, tam pievieno 100 ml silta ūdens un maisa, līdz iegūst viendabīgu maisījumu;
  • Iegūtajam maisījumam pievieno sviestu un gaida, kamēr tas izkūst;
  • Šajā maisījumā apcep smalki sagrieztus sīpolus;
  • Kad sīpoli ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu, tiem pievieno arī ķimenes, ķiploku, sāli un maltus melnos piparus, kā arī novārītos kāpostus;
  • Ja ir vēlme, visam iepriekš minētajam vēl var pievienot arī apceptu cauraudzīti.

Lai izdodas un garšo!

stoveti kaposti

Līdzīgi raksti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker