TradicionālieZiemassvētkiZiemassvētku receptes
Štovēti kāposti
Sastāvdaļas:
- Skābēti kāposti – 1 kg;
- Sviests – 200 g;
- Cukurs – 70 g;
- Ķimenes – 1,5 ēdamkarotes;
- Sīpoli – 2 gab.;
- Ķiploks – 3 daiviņas;
- Sāls – 1-1,5 tējkarotes;
- Malti melnie pipari – ½ tējkarotes;
Pagatavošana:
- Skābētos kāpostus liek katlā, pārlej ar vārošu ūdeni un vāra, līdz tie kļūst mīksti;
- Kad skābētie kāposti ir gatavi, tiem nospiež lieko šķidrumu;
- Uz pannas karamelizē cukuru – uz sausas pannas uzber cukuru, pievieno tam pāris pilienus ūdens un, kratot pannu, vēro, kā tas lēnām karamelizējas;
- Kad cukurs ir karamelizējies, tam pievieno 100 ml silta ūdens un maisa, līdz iegūst viendabīgu maisījumu;
- Iegūtajam maisījumam pievieno sviestu un gaida, kamēr tas izkūst;
- Šajā maisījumā apcep smalki sagrieztus sīpolus;
- Kad sīpoli ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu, tiem pievieno arī ķimenes, ķiploku, sāli un maltus melnos piparus, kā arī novārītos kāpostus;
- Ja ir vēlme, visam iepriekš minētajam vēl var pievienot arī apceptu cauraudzīti.
Lai izdodas un garšo!