LīgoLīgo receptes
Liellopa gaļas šašliks alus marinādē
Sastāvdaļas:
- Liellopa gaļa – 0,5 kg līdz 1 kg (atkarībā no tā, cik stipru garšu vēlas);
- Alus (tumšs un medains) – 150 ml;
- Ķiploks – 2 daivas;
- Sojas mērce – 30 ml;
- Smalki sakapāti sīpoli – 1 ēdamkarote;
- Smalki sakapāti šarlotes sīpoli – 1 ēdakarote;
- Vorčesteras mērce – 1 ēdamkarote;
- Sinepes – 1 ēdamkarote;
- Smalki sakapāts estragons – 1/4 tējkarotes;
- Smalki sakapāti pētersīļi – 1/4 tējkarotes;
- Sāls un pipari – pēc garšas.
Pagatavošana:
- Smalki sakapā ķiplokus, sīpolus, šarlotes sīpolus, estragonu un pētersīļus;
- Sakapātajiem garšaugiem pievieno Vorčesteras mērci, sojas mērci, sinepes un visu kārtīgi samaisa;
- Maisījumam pievieno alu un garšvielas, un arīdzan kārtīgi samaisa;
- Sagriež liellopa gaļu sev vēlamos izmēros un liek to maisījumā marinēties vismaz pusstundu;
- Kad gaļa iemarinējusies, to liek cepties, ik pa laikam uzlejot tai atlikušo marinādi, lai gaļa izdotos sulīgāka.
Jāpiemin, ka receptē minētās sastāvdaļas ir norādītas tikai orientējošos daudzumos – ar to daudzumu var variēts pēc saviem ieskatiem un garšas izjūtas.