LīgoLīgo receptes

Jāņu siera bumbiņas

Sastāvdaļas:

  • 500 g Jāņu siera masa vai veikalā nopērkamais svaigais, treknais, mīkstais siers sālījumā ar tauku saturu ~ 40%;
  • Dažādas sēklas (piemēram, sezama, saulespuķu, ķirbju sēklas, magones, ķimenes);
  • Dažādas garšvielas (piemēram, sasmalcināts ķiploks, sasmalcināts čillī pipars vai tā pulveris, karijs, paprikas pulveris);
  • Dažādi sasmalcināti rieksti (piemēram, lazdu, grieķu, zemes);
  • Dažādi zaļumi (piemēram, dilles, selerijas, pētersīļi, lociņi, raudene);
  • u.c. piedevas pēc katra paša izvēles un gaumes.

Pagatavošana:

  1. No siera izveido nelielas (apmēram 3 cm diametrā) bumbiņas;
  2. Šķīvī ieber tās piedevas, kurās vēlas apviļāt siera bumbiņas (piedevas var bērt atsevišķi vai miksēt tās, piemēram, apviļāt siera bumbiņu tikai sezama sēklās vai miksā, kurā sajauktas ķiploks, čillī pipars, pētersīļi un saulespuķu sēklas);
  3. Katru siera bumbiņu apviļā piedevās, lai interesantāk, katru bumbiņu apviļājot atšķirīgās piedevās.

Tas ir brīvas improvizācijas process, kurā piedevas var jaukt visās iespējamajās variācijās pēc savām vēlmēm, tāpēc katras siera bumbiņas notiesāšana var būt piedzīvojums, kas nes nezināmas un unikālas garšas izjūtas!

siera bumbinas 2

Līdzīgi raksti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker