LīgoLīgo receptes
Alus saldējums
Sastāvdaļas:
Saldējuma masai:
- 35% saldais krējums – 200 ml;
- Olu dzeltenumi – 2 gab.;
- Alus – 100 ml;
- Cukurs – 3 ēdamkarotes;
- Šokolāde (pēc savām vēlmēm – melno, piena, balto) – 50 g;
Krēmam:
- Alus – 150 ml;
- Ola – 1 gab.;
- Šokolāde (garšu kontrastam var izvēlēties pretēju tai, kas izmantota saldējuma masai) – 50 g;
- Cukurs – 1 ēdamkarote;
- Milti – 1 ēdamkarote;
Dekorēšanai:
- Svaigas ogas vai augļi.
Pagatavošana:
Saldējuma masa:
- Olas dzeltenumu un 1 ēdamkaroti cukura sakuļ;
- Šokolādi un alu liek katlā un maisot karsē, līdz šokolāde pilnīgi izkūst;
- Alus un šokolādes masu maisot lej olas dzeltenuma un cukura masā, un ar putojamo slotiņu kārtīgi sajauc;
- Iegūto maisījumu liek uz nelielas uguns karsēties aptuveni 5 līdz 7 minūtes, līdz masa sabiezē;
- Masu atdzesē;
- Saputo saldo krējumu ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm cukura līdz stingra putukrējuma konsistencei;
- Putukrējumu sajauc ar atdzisušo masu un saputo;
- Iegūto maisījumu liek atbilstošos trauciņos un liek saldētavā sasalt uz vismaz 3 stundām;
Krēms:
- Sajauc olu, miltus un cukuru, līdz izveidojas vienmērīga masa;
- Šokolādi un alu liek katlā un maisot karsē, līdz šokolāde ir pilnīgi izkususi;
- Olu, miltu un cukura masai pielej šokolādes un alus masu;
- Iegūto maisījumu liek uz nelielas uguns karsēties un ar putojamo slotiņu maisa, līdz masa sabiezē līdz krēma konsistencei;
- Masu atdzesē;
- Pirms pasniegšanas saldējumu izdekorē ar krēmu un svaigām ogām vai augļiem.